Tužilaštvo ponovo istražuje smrt novinarke Duge

Izvor: Beta, 15.Avg.2010, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo ponovo istražuje smrt novinarke Duge

BEOGRAD, 14. avgusta 2010. (Beta) - Više tužilaštvo u Beogradu počeće iduće nedelje reviziju predmeta u vezi sa smrću novinarke Radisave-Dade Vujasinović, piše dnevni list "Blic", pozivajući se na izvor iz Palate pravde u Beogradu.

Tužilaštvo će ispitati sve veštake koji su dali nalaz o smrti Radisave-Dade Vujasinović, a biće saslušani i neki ljudi koji do sada nisu davali iskaz, a mogli bi da imaju saznanja o tom slučaju, naveo je list i dodao da će medju njima biti i nekoliko novinara.

Radisava-Dada Vujasinović, novinarka "Duge", nadjena je mrtva u aprilu 1994. u svom stanu u Novom Beogradu.

"Blic" je podsetio da su načelnik Instituta za sudsku medicinu Branimir Aleksandrić i balističar Milan Kunjadić konstatovali da je to bilo samoubistvo, ali da je porodica novinarke angažovala stručnjake koji su to opovrgli.

Doktor sudske medicine Rastislav Lazarević i balističar Zoran Jovanović konstatovali su da novinarka nije mogla sama sebi da nanese povrede, naveo je "Blic" uz napomenu da je sudski veštak Mirjana Štajner utvrdila da je telo pomerano, i da pored krvi Dade Vujasinović postoje tragovi druge krvne grupe.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NUNS: Suditi ubicama i nalogodavcima

Izvor: S media, 15.Avg.2010

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zadovoljstvo najavom revizije predmeta u vezi sa ubistvom novinarke Radislave Dade Vujasinović koja je nadjena mrtva u aprilu 1994. u svom stanu u Novom Beogradu...NUNS je u saopštenju izrazio očekivanje da će nepristrasna istraga dovesti do...

Nastavak na S media...

Ponovo istraga oko smrti novinarke Duge

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Avg.2010

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu će sledeće nedelje početi reviziju predmeta u vezi sa smrću novinarke Radisave-Dade Vujasinović, piše dnevni list Blic, pozivajući se na izvor iz Palate pravde u Beogradu. Tužilaštvo će ispitati sve veštake koji su dali nalaz o smrti Radisave-Dade Vujasinović,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.