Tužilaštvo Venecuele: Gvaido povezan s krivičnim delima

Izvor: Beta, 18.Jun.2019, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo Venecuele: Gvaido povezan s krivičnim delima

Glavni tužilac Venecuele Tarek Vilijam Sab optužio je danas lidera opozicije Huana Gvaida da je tvorac navodne korupcijske šeme, povezane s njegovim pozivom vojsci da otkaže poslušnost socijalističkom predsedniku Nikolasu Maduru.Sab je rekao da tužilaštvo istražuje dva Gvaidova diplomatska predstavnika, optužena za kradju novca i falsifikovanje hotelskih računa u februaru, dok su pomagali venecuelanskim vojnicima da prebegnu u Kolumbiju, pod Gvaidovim vodjstvom.Kazao je i da je taj slučaj dokaz da je Gvaido na čelu "korupcijske mafije" i da mu se ne može verovati. "Uz podršku SAD i stranih vlada, Gvaido ne samo da je uzurpirao mesto predsednika države, već je i šef tih razbojnika koji su ukrali novac svih Venecuelanaca", rekao je Sab na državnoj televiziji.Gvaido, predsednik parlamenta u kojem opozicija ima većinu, u januaru je pokrenuo kampanju za zbacivanje Madura s vlasti. Podržan od SAD i desetina drugih država, Gvaido tvrdi da je on lider Venecuele, a da je Madurova vlast nelegitimna zbog kradje prošlogodišnjih izbora.Gvaido je juče naredio da bude sprovedena istraga o iznetim optužbama i zatražio je pomoć kolumbijskih vlasti, gde su navodna krivična dela izvršena.Navodna krivična dela izvršena su kada su se stotine venecuelanskih vojnika odazvale pozivu opozicije da napuste svoje položaje u vreme kada je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tužilac: Gvaido predvodi mafiju, tvorac je korupcijske šeme

Izvor: Blic, 18.Jun.2019

Glavni tužilac Venecuele, Tarek Vilijam Sab, optužio je danas lidera opozicije Huana Gvaida da je tvorac navodne javne šeme korupcije, kao i da je slučaj koji se trenutno istražuje, dokaz da Gvaido predvodi korupcionšku mafiju i da mu se ne može poveriti da ima stvarnu moć.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.