Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac: Postupanje po službenoj dužnosti zbog targetiranja novinara

Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković rekao je ima mesta postupanju po službenoj dužnosti povodom jučerašnjeg targetiranja istraživačkih novinara na društvenim mrežama.

"Targetiranje ne postoji kao krivično delo. O događaju smo obavešteni i u toku je analiza činjeničnog stanja radi ocene da li ima mesta postupanju po službenoj dužnosti u krivičnom postupku, ili se radi o događaju čije rešavanje spada u drugu oblast prava", rekao je on za Insajder.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Izjava odnosi se na jučerašnji post na jednom od novosnovanih portala na kojima nema imena ni urednika, ni vlasnika, ni novinara, kojim su targetirane novinarke NDNV Sanja Kljajić, Vanja Đurić i Milena Popović. Na Fejsbuk stranici istog portala označene su kao "Novinarke koje su osramotile Srbiju", što je rezultiralo i pretnjama smrću.

Nešto posle toga, na Tviter profilu Natalija Dugonjić objavljen je klip u kome se novinar Slobodan Georgiev, ali i BIRN, CINS i Krik označavaju kao izdajnici koji su "plaćeni za pljuvanje Vučića".

Stamenković je naveo da je povodom slučaja tri novinarke i saradnice Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, koje su na jednoj Fejsbuk stranici označene kao "Novinarke koje su osramotile Srbiju", što je rezultiralo i pretnjama smrću, podneta prijava i da je postupanje je u toku.

"Putem mehanizma Stalne radne grupe za podizanje bezbednosti novinara NDNV je podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica u vezi navedenih objava. Postupanje je u toku i o rezultatima preduzetih radnji donetim tužilačkim odlukama javnost će biti obaveštena u skladu sa zakonom", dodao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tužilac: Postupanje po službenoj dužnosti zbog targetiranja novinara

Izvor: Danas, 18.Apr.2019

- Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković rekao je ima mesta postupanju po službenoj dužnosti povodom jučerašnjeg targetiranja istraživačkih novinara na društvenim mrežama. Članak Tužilac: Postupanje po službenoj dužnosti zbog targetiranja novinara se pojavljuje prvo na...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.