Tužilac: Gvaido predvodi mafiju, tvorac je korupcijske šeme

Izvor: B92, 18.Jun.2019, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac: Gvaido predvodi mafiju, tvorac je korupcijske šeme

Karakas -- Glavni tužilac Venecuele Tarek Vilijam Sab optužio je lidera opozicije Huana Gvaida da je tvorac navodne javne šeme korupcije.

Sab kaže da je slučaj koji se trenutno istražuje dokaz da Gvaido predvodi korupcionašku mafiju i da mu se ne može poveriti da ima stvarnu moć.

Sab je naveo da njegova kancelarja istražuje dvojicu diplomatskih predstavnika Gvaida, optuženih da su zloupotrebili javna sredstva, prenosi AP.

Njih dvojica sumnjiče se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su pomagali bezbednosnim snagama Venecuele u pustinji Kolumbije pod vođstvom Gvaida i da su navodno ukrali novac i falsifikovali hotelske račune.

Gvaido, koji traži svrgavanje predsednika Nikolasa Madura sa vlasti, takođe je naredio istragu o tim navodima, uz pomoć Kolumbije, gde se i dogodio taj prekršaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.