Tusk položio vence na obnoviteljima poljske državnosti

Izvor: B92, 11.Nov.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk položio vence na obnoviteljima poljske državnosti

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk obeležio je 100. godišnjicu od nezavisnosti Poljske polaganjem venaca.

On je vence položio na spomenike ličnostima iz poljske istorije koji su posle Prvog svetskog rata učestvovale u obnovi državnosti te zemlje.

Položio je cveće na spomenik lideru prve države i oružanih snaga, maršalu Jozefu Pilsudskom, koji se nalazi pored palate Balvadere, prenosi AP.

Tusk, koji je i protivnik poljske desničarske vlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je da su politička neslaganja oko budućnosti Poljske nešto suviše snažno.

"Naša veza je mnogo jača i mnogo važnija, a to si ti Poljska", rekao je Tusk.

Kako se navodi, on će učestvovati i u podnevnoj ceremoniji koja se održava kod Spomenika neznanom junaku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tusk položio vence na obnoviteljima poljske državnosti

Izvor: Večernje novosti, 11.Nov.2018

On je položio cveće na spomenik lideru prve države i oružanih snaga, maršalu Jozefu Pilsudskom, koji se nalazi pored palate Balvadere, prenosi AP Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk obeležio je 100. godišnjicu od nezavisnosti Poljske polaganjem venaca na spomenike ličnostima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.