Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Hvala Trampu, oslobodio je Evropu svih iluzija

SOFIJA - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk izjavio je danas da je američki predsjednik Donald Tramp "oslobodio Evropu svih iluzija" u vezi sa trgovinskim sporom i povlačenjem iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Tusk je ocijenio da EU mora da bude ujedinjena kako bi se suočila sa novim fenomenom - "hirovitim samopouzdanjem američne administracije", prenosi Rojters.

"Posmatrajući posljednje odluke predsjednika Trampa, neko bi čak mogao da pomisli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vam sa takvim prijateljem, ne trebaju neprijatelji. Iskreno govoreći, Evropa bi trebalo da bude zahvalna predsjedniku Trampu jer zahvaljujući njemu oslobodili smo se svih iluzija", rekao je Tusk.

Prema njegovim riječima, Tramp je pomogao Evropljanima da shvate da "ako vam treba ruka koja pomaže, naći ćete je na kraju vaše ruke".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.