Tuga Svetomira Antonijevića, kojem je ukradeno 18.000 evra: Živi u planini, ima još dva litra ulja, malo soli i nešto brašna

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2019, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuga Svetomira Antonijevića, kojem je ukradeno 18.000 evra: Živi u planini, ima još dva litra ulja, malo soli i nešto brašna

- Provalili su u kuću i odneli mi životnu ušteđevinu, ostavili me u mukama u divljini - ispričao je Antonijević jecajući.

Pre više od mesec dana u selu Ravni Šort na planini Radan, u kuršumlijskoj opštini, pljačkaši su provalili u kuću Svetomira Arsenijevića (51) i ukrali 18.000 evra.

Opljačkani Svetomir, koji je za proteklih 30 godina novac uštedeo od prodaje stoke, sada u poluporušenoj kući, bez minimalnih uslova za život, gladuje potpuno usamljen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na planini.

Svetomir je na selu ostao zbog obolele majke. Otac mu je odavno preminuo, a majku nije mogao da ostavi samu.

Kako je rekao, čuvao je velika stada ovaca i koza, kao i bikove i krave.

Antonijević kaže da je štedeo dovoljno novca za preseljenje u grad, i zbog toga nije ulagao u renoviranje kuće na selu, ali, navodi, nije ni slutio kakva će ga nesreća snaći.

Za samo nekoliko dana, ostao je i bez majke i bez novca u kući koja samo što nije pala.

- Majka mi je preminula početkom aprila, još se nisam oporavio od tragedije, jer mi je majka bila sve na svetu, samo nju sam imao. Posle samo nekoliko dana, pljačkaši su provalili u kuću i odneli mi životnu ušteđevinu, odneli mi sve planove, odneli mi budućnost i ostavili me u mukama u divljini - jecajući je ispričao Svetomir.

Zbog ove pljačke, kuršumlijska policija uhapsila je B. B. (59) i A. S. (26), iz Male Plane kod Prokuplja. Nakon hapšenja, Svetomir se sa njima susreo licem u lice, u stanici policije u Kuršumliji.

Prepoznao je dvojicu ljudi koji su pre nekoliko meseci dolazili u njegovo dvorište na planini.

U hodniku policijske stanice bili su razdvojeni, a Svetomir je prišao obojici.

- Pitao sam mlađeg, gde je moj novac, a on mi je rekao da je sve kod starijeg i priznao svaki detalj pljačke. Ljut na starijeg, jer je i njega opljačkao, odmah je sve priznao. Stariji nije hteo da razgovara sa mnom - prisetio se Svetomir.

Pre nekoliko meseci, dvojica uhapšenih su po rečima Svetomira došli kod njega u Ravni Šort, navodno zainteresovani za kupovinu starog gvožđa i drva.

- Učinilo mi se da bih mogao i neko drvo da prodam pa sam tako i ušao u razgovor sa njima, ponudio im da sednu - uz težak uzdah se prisećao Svetomir.

- Pitali su me zašto ja i majka živimo u ovako oronuloj kući. Rekao sam im da nisam želeo tu da ulažem, da sam štedeo novac da bi napravio kuću u Kuršumliji i da sam prodavao veliku stoku. Otišli su i više ih nisam video, ali sam kasnije čuo da su se u susednim selima raspitivali za mene - rekao je Svetomir.

Kako se sumnja, oni su mesecima pratili Svetomira, navodno su kupovali drva u susednim šumama.

Međutim, obolela Svetomirova majka je stalno bila u kući, dok je on čuvao stoku po planinama, pa to osumnjičenim pljačkašima nije išlo na ruku, i njihovo praćenje se oteglo mesecima.

Na žalost, idealna prilika se ukazala odmah posle smrti Svetomirove majke.

U trošnoj kući, ostalo je još dva litara ulja, malo soli i nekoliko kilograma brašna i to je sve što Svetomir ima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.