Sada je i zvanično potvrđeno; Ubijeni novinari

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 16:06

Sada je i zvanično potvrđeno; Ubijeni novinari

Dvojica španskih novinara, koji su nestali u ponedeljak u Burkini Faso, ubijeni su, potvrdio je danas španski premijer Pedro Sančes.

"Najgore vesti su potvrđene", naveo je Sančes na svom nalogu na Tviteru i uputio saučešće porodici dvojice muškaraca.

Španski premijer je ubijene novinare identifikovao kao Davida Beriaina i Roberta Fraila, prenosi Rojters.

Dvoje novinara nestalo je u ponedeljak, zajedno sa državljaninom Republike Irske i Burkine Faso >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u oblasti u blizini granice sa Beninom, nakon što su naoružane osobe napale konvoj snaga bezbednosti i iseljenika.

Špansko Ministarstvo spoljnih poslova ranije danas je saopštilo da izgleda da pronađena tela dve osobe u Burkini Faso pripadaju španskim novinarima, koji su oteti dok su snimali dokumentarac.

Dvoje Španaca, državljanin Irske i lokalni vojnik oteti su u blizini prirodnog rezervata u Burkini Faso. Četvrti član grupe, pripadnik oružanih snaga Burkine Faso, i dalje se vodi kao nestao.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad, koji se dogodio u ponedeljak na putu koji vodi do rezervata Pama.

Burkina Faso suočava se sa sve dobljom bezbednosnom krizom pošto grupe, povezane s Al Kaidom i takozvanom Islamskom džavom, vrše napade na vojsku i civile, uprkos pomoći koju im pružaju snage Francuske i Ujedinjenih nacija.

Trojicu Evropljana koji su nestali posle oružanog napada na istoku Burkine Faso, dvojicu Španaca i jednog Irca, "pogubili su teroristi", potvrdio je danas za agenciju Frans pres visoki bezbednosni zvaničnik te zemlje.

"Jako nam je žao ali teroristi su pogubili trojicu zapadnjaka", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.