Trka za novu vozačku, krajnji je rok za zamenu

Izvor: Press, 19.Maj.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka za novu vozačku, krajnji je rok za zamenu

Interesovanje Nišlija za zamenu starih vozačkih dozvola od početka maja naglo je poraslo, kako se rok za zamenu bliži kraju.
Foto:b92.net
Poslednjih nedelja se 400 do 500 vozača svakodnevno obrati Policijskoj upravi u Nišu sa zahtevom za zamenu tog dokumenta, rečeno je u PU Niš.
Agenciji Beta u niškoj policiji rekli su da se i pored povećanog interesovanja građana poslovi izdavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vozačkih dozvola obavljaju bez zastoja. 

Nadležni u PU Niš su naglasili da su u prethodnom periodu više puta apelovali na građane i podsećali ih da je krajnji rok za zamenu stare vozačke dozvole 10. jun 2017. godine. 

"Nakon tog datuma građani će moći da zamene stare vozačke dozvole, ali stare više neće moći da se koriste u saobraćaju", naglasili su u Policijskoj upravi u Nišu. 

U niškoj policiji podsećaju da vozačima kojima je istekao rok važenja vozačke dozvole do šest meseci propisana kazna iznosi od 6.000 do 20.000 dinara i dva kaznena poena. 

"Vozač kome je istekao rok važenja vozačke dozvole više od šest meseci rizikuje da dobije pet kaznenih poena, zabranu upravljanja vozilom od najmanje tri meseca i novčanu kaznu u iznosu od 15.000 do 30.000 dinara" naveli su u policiji. 

Uz zahtev za izdavanje nove vozačke dozvole, dodali su, potrebno je priložiti staru vozačku dozvolu, važeću ličnu kartu na uvid, dokaz o uplaćenim propisanim taksama u ukupnom iznosu 1.576 dinara. 

Stariji od 65 godina ili oni kojima je dozvola izdata na kraći rok od propisanog treba da dostave i lekarsko uverenje. 

Vozačima koji imaju staru vozačku dozvolu i biometrijsku ličnu kartu omogućeno je da zahtev za zamenu stare vozačke dozvole podnesu elektronskim putem korišćenjem elektronske usluge "Zamena stare vozačke dozvole za novu na portalu "E-uprava".
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.