Trivan sa ambasadorkom Kine o saradnju u zaštiti okoline

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan sa ambasadorkom Kine o saradnju u zaštiti okoline

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan razgovarao je danas s ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo o uspostavljanju i razvijanju saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

Kako je saopšteno iz srpskog Ministarstva, ambasadorka Čen je u prijateljskom susretu naglasila da Kina, na osnovu veoma dobrih odnosa sa Srbijom, pridaje veliki značaj razvijanju saradnje dve zemlje u svim oblastima.

Ona je izrazila veliku zainteresovanost Kine za otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnje i u oblasti zaštite životne sredine u kojoj ova zemlja vidi poseban potencijal.

Ministar Trivan izrazio je zadovoljstvo zbog inicijative Kine i uverenje da je zaštita životne sredine oblast s velikim mogućnostima za unapređenje saradnje dve zemlje.

Opredeljenje Kine da zaštitu životne sredine postavi za svoj peti strateški cilj, moderne tehnologije koje usvaja i njena razvojna opredeljenja ka zdravijoj životnoj sredini, predstavljaju dobar osnov i podstrek za razvoj saradnje u zaštiti životne sredine, ukazao je Trivan.

U budućoj saradnji brojne su zajedničke teme koje povezuju dve zemlje, od korporacijskog poslovanja u skladu sa evropskim i svetskim standardima, pošumljavanja, prečišćavanja otpadnih voda i prerade komunalnog otpada, do brojnih drugih tema, što sve predstavlja ozbiljan prostor za ekonomsku i svaku drugu društvenu saradnju, istakao je Trivan.

U okviru inicijative za saradnju razmatrana je mogućnost zaključivanja memoranduma o saradnji dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine, i dogovoreno da se u narednom periodu iniciraju stručne, naučne i obrazovne posete, seminari i razmene delegacija po različitim oblastima, kako bi se razmenila znanja i iskustva u zaštiti životne sredine, i izgradili novi mostovi između Srbije i Kine, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Trivan sa ambasadorkom Kine o saradnji u zaštiti okoline

Izvor: Blic, 16.Maj.2019

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan razgovarao je danas s ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo o uspostavljanju i razvijanju saranđe dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.