Okončan sastanak ministara Srbije, Austrije i Mađarske o migracijama; predsedavao Siniša Mali FOTO

Izvor: B92, 06.Okt.2022, 08:16

Okončan sastanak ministara Srbije, Austrije i Mađarske o migracijama; predsedavao Siniša Mali FOTO

Beograd -- Trilateralni ministarski sastanak Srbije, Austrije i Mađarske na temu efikasnog upravljanja procesima migracija održan je danas u Beogradu, u Palati Srbija.

Sastanku predsedava ministar finansija Siniša Mali, a osim njega u delegaciji Srbije su ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Sa druge strane, delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Austrije i Mađarske predvodili su savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksander Šalenberg i ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto. Nakon sastanka održana je konferencija za medije.

Trilateralni sastanak na ministarskom nivou usledio je nakon samita Srbije, Mađarske i Austrije 3. oktobra u Budimpešti, na kome su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mađarski premijer Viktor Orban i austrijski kancelar Karl Nehamer.

Tada je dogovoreno da sledeći sastanak bude održan na ministarskom nivou u Beogradu, na kome će biti razrađen akcioni plan za saradnju tri zemlje u sprečavanju ilegalnih migracija.

Vučić je tom prilikom najavio da će Srbija do kraja godine značajno uskladiti svoju viznu politiku s viznom politikom EU i poručio da Srbija neće moći da se koristi kao ulazna zemlja za ilegalne migracije.

Takođe, Vučić je rekao da je dogovoreno, pre svega sa Mađarskom, ali i sa Austrijom, da jedni drugima pomažemo kada je u pitanju čuvanju naših granica od nekontrolisanog upada ilegalnih migranata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Danas trilaterala ministara Srbije, Mađarske i Austrije u Beogradu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 06.Okt.2022

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali predsedavaće danas u Beogradu trilateralnom ministarskom sastanku Srbije, Austrije i Mađarske na temu efikasnog upravljanja procesima migracija. Sastanak sa delegacijama Austrije i Mađarske, koje predvode savezni ministar za evropske i međunarodne poslove...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.