Trideset automobila propalo kroz led u Vladivostoku

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trideset automobila propalo kroz led u Vladivostoku

Današnja potraga za "dobrim zalogajem" na ostrvu Ruskom u Vladivostoku pretvorila se u mnogo veće gubitke. Trideset automobila koji pripadaju lokalnim ribarima delimično je propalo kroz led.
Sve se dogodilo za nekoliko minuta, jer je debljina leda od samo nekoliko desetina centimetara bila premala da primi desetine tona parkiranih automobila.

Neki od automobila upali su u vodu tako da im je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samo krov virio, prenosi portal Vesti.ru. 
Bilo ih je tu od ekonomske klase do onih skupih, koji koštaju u do 30.000 evra. Kada su počeli da idu pod led, mnogi vlasnici su već bili daleko.
Televizijski kanal Rosija 24 je javio da su neki ribari napustili opasnu zonu, dok drugima pomažu spasioci koji automobile izvlače kablovima.  
Ispostavilo se da izvlačenje potopljenih automobila nije lak zadatak, tako da su se spasiocioma priključili i ronioci.
Inače, spasioci su i ranije upozoravali na opasnost od izlaska automobila na led.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.