Tri sata drame u Danskoj: Ubica koji je raskomadao novinarku pobegao iz zatvora

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 13:52

Tri sata drame u Danskoj: Ubica koji je raskomadao novinarku pobegao iz zatvora

Osuđeni danski ubica, koji je ubio švedsku novinarku tokom intervjua u njegovoj podmornici, a njeno telo bacio raskomadano, pobegao iz zatvora.

49-godišnji bivši biznismen Peter Madsen uspeo je da pobegne iz zatvora Herstedvester gde je bio na odsluženju doživotne kazne zatvora za ubistvo Kim Val 2017. godine.

Ipak, na slobodi nije uspeo dugo da ostane jer je danska policija uspela mda ga uhvati, oko tri sata nakon bekstva, preneo je Index.hr.

Mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pišu da je Madsen pretio bombom pa je na mestu događaja bila i jedinica za specijalneopreacije danske policije, a policajcima je pretio i nekim predmetom, koji je ličio na pištolj.

Mediji su naveli da je ubica bio već u izolaciji u zatvoru jer su postojale indicije da sprema bekstvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.