Tri meseca od ubistva Ivanovića, grafiti širom Srbije

Izvor: B92, 16.Apr.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri meseca od ubistva Ivanovića, grafiti širom Srbije

Kosovska Mitrovica -- Prošlo je tri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

U Kosovskoj Mitrovici su na nekim zgradama osvanuli grafiti sa likom Ivanovića, kao neka vrsta opomene tužilaštvu koje još nema osumnjičenog za njegovo ubistvo.

Grafiti su osvanuli i u Prištini, Nišu, Kruševcu, Kraljevu.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u Beogradu, a krivci još nisu pronađeni.

Građanska inicijativa SDP takođe je podsetila da je prošlo tri meseca od ubistva njihovog lidera Olivera Ivanovića, kao i da istraga još nije dala nikakve rezultate.

Oni su saopštili da svakodnevno pitaju nadležne "ko je ubio Olivera Ivanovića, ali da odgovora nema, i da nema ni osumnjičenih, ni pritvorenih".

"Slučaj Ivanović' preuzelo je Specijalno tužilaštvo Kosova, odakle procuri ponekad samo da se 'intenzivno' radi na rešavanju ubistva Olivera Ivanovića. A šta se to radi kad rezultata nema, rekli bismo ništa", navedeno je u saopštenju.

Ta građanska inicijativa će od sutra započeti akciju potpisivanja peticije da pešačka zona ili Ulica Sutjeska, u kojoj je ubijen Ivanović, dobije njegovo ime.

"Posle neuspelih pokušaja da u Skupštini opštine pokrenemo pitanje bezbednosti i inicijativu da ulica u kojoj je ubijen nosi ime Oliver Ivanović, odlučili smo da od sutra započnemo akciju potpisivanja peticije", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića, grafiti u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Vesti-online.com, 16.Apr.2018

Prošlo je tri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, Olivera Ivanovića...U Kosovskoj Mitrovici su na nekim zgradama osvanuli grafiti sa likom Olivera Ivanovića, kao neka vrsta opomene tužilaštvu koje još nema osumnjičenog za njegovo ubistvo...Ivanović...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.