Tri dana pred dijalog, Haradinaj i Ljimaj idu na Tačija?

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dana pred dijalog, Haradinaj i Ljimaj idu na Tačija?

Priština -- Prištinski list Koha ditore piše da će se Haradinaj i Ljimaj pridružiti opoziciji u zahtevu da se iz pregovora s Beogradom isključi Tači.

Naime, prema tvrdnjama tog lista, dve članice vladajuće koalicije, Alijansa za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Nisma, Fatmira Ljimaja, pridružiće se zahtevu da se sazove sednice parlamenta na kojoj bi bila doneta rezolucija kojom bi se Hašimu Tačiju zabranilo da sa Beogradom pregovara o "teritorijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << integritetu Kosova".

Sednica će najverovatnije biti održana 4. septembra, tri dana pre najavljenog nastavka dijaloga u Briselu.

Predsedavajući kosovskog parlamenta Kadri Veselji, koji je i predsednik najuticajnije vladajuće DPK, kritikovao je juče opoziciju zbog takvog zahteva, ocenivši takav zahtev apsurdnim i nepotrebnim.

Istakao je da institucije ne smeju da "postanu deo tamnog scenarija, da dovode u zabludu građane i izazivaju napetost i paniku".

O njegove reči su se, međutim, oglušili koalicioni partneri Haradinaj i Ljimaj, koji je potpredsednik kosovske vlade, tvrdi Koha.

Muharem Nitaj, iz Alijanse za budućnost Kosova, stranke koju predvodi Haradinaj, potvrdio je učešće poslanika te stranke na sednici skupštine na kojoj će se na dnevnom redu naći papir koji, kako je rekao, ima za cilj da zaustave inicijativu Tačija da u Briselu pregovara o "menjanju granice", preneo je list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.