Trenutni ambasador odlazi nazad na MOLBU Makrona, biće GLAVNI ZA BALKAN, a evo ko je NOVI PREDSTAVNIK Francuske

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trenutni ambasador odlazi nazad na MOLBU Makrona, biće GLAVNI ZA BALKAN, a evo ko je NOVI PREDSTAVNIK Francuske

Tek kada ga je lično predsednik Emanuel Makron prilikom nedavnog boravka u Beogradu zamolio da preuzme dužnost Mondoloni je pristao.

Dosadašnji ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni od 1. avgusta počinje da radi na novoj dužnosti, mestu direktora Direkcije za kontinentalnu Evropu, a kako piše "Politika", u Pariz se vraća na molbu predsednika Emanuela Makrona.

Kako navode mediji, pozivajući se na izvor u francuskoj ambasadi, Mondoloniju je taj posao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nuđen još od maja, ali je on uporno odbijao želeći da ostane u Beogradu.

On će se na novoj dužnosti baviti Balkanom (ne i zemljama koje su u EU), zatim centralnom Azijom, Potkavkazjem, Rusijom, Ukrajinom, Krimom, Moldavijom...

Mondolonija će u Beogradu zameniti Žan Luj Falkoni.

- Mondonloni nam ga je predstavio kao velikog stručnjaka za multilateralu, ali ne i za bilateralu. Odličan je poznavalac evropskih prilika, i sistema funkcionisanja EU. Zbog toga su ga i izabrali, a ne zato što ima iskustva u bezbednosti - tvrde sagovornici lista i objasnjavaju da je novi ambasador predao agreman i čeka odobrenje zvaničnog Beograda.

Falkoni je trenutno ambasador Francuske u kancelariji UN u Beču i zameniće Mondolonija posle samo dve i po godine službovanja u Begoradu.

IZVOR ŽIVOTA ZA 100 MILIONA LJUDI: Ovo je najvažnija reka na svetu, a zbog nje bi moglo da zarati 11 država (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.