Treći susret ove godine: Vučić danas sa predsednikom Austrije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2018, 06:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći susret ove godine: Vučić danas sa predsednikom Austrije

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen doputovaće danas u dvodnevnu, zvaničnu posetu Srbiji. Posetu Beogradu započeće razgovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a kako je najavljeno u Beču, u centru političkih razgovora u Beogradu biće bilateralni politički i ekonomski odnosi, evropska perspektiva Srbije, ali i dijalog Beograda i Prištine.

Kad je reč o dolasku austrijskog predsednika, biće to treći susret Vučića i Van der Belena u 2018. godini, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što svedoči o intenzivnom političkom dijalogu Srbije i Austrije.

Prema nezvaničnim informacijama Tanjuga, Srbiju bi vrlo brzo posle predsednika Austrije mogao da poseti i kancelar Sebastijan Kurc.

Prema najavi iz kabineta predsednika Austrije, predviđeni su prvo razgovori dvojice predsednika u četiri oka, a potom će biti nastavljeni u prisustvu delegacija, nakon čega će se predsednici dve države obratiti medijima.

Šef austrijske države razgovaraće, potom, sa premijerkom Anom Brnabić.

U večernjim satima austrijska ambasada prirediće prijem povodom predstojećeg Dana državnosti Austrije (26.oktobra), kojem će, kako je najavljeno, prisustvovati dva predsednika.

Na kraju prvog dana posete predsednik Vučić za svog austrijskog kolegu i njegovu suprugu Doris Šmidbauer prirediće zvaničnu večeru.

Sutra, u četvrtak, predsednik Austrije i Srbije otvoriće Beogradski bezbednosni forum.

Treba imati u vidu da je Austrija u vrhu zemalja iz kojih dolaze investicije u Srbiju - više od 850 austrijskih kompanija zapošljava u našoj zemlji više od 20.000 radnika.

Predsednik Van der Belen sastaće se, zatim, i sa mladim učesnicima ovog Foruma.

Predviđeno da predsednik Austrije razgovara sa predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Tokom posete on će na Novom groblju, povodom 100-te godišnjice kraja Prvog svetskog rata, položiti venac na Spomenik palim borcima i obići kapelu podignutu u znak sećanja na pale vojnike Austrijsko-ugarske vojske.

Na kraju posete on će na Carinskoj ispostavi Terminal Beograd razgovarati, u prisustvu predsednka Privredne komore Srbije Marka Čadeža, sa đacima prvog razreda obuke u "špedicijskog trgovca".

Pratite nas i na našem instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić dočekao Van der Belena FOTO

Izvor: B92, 17.Okt.2018

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je uz najviše državne počasti predsednika Austrije Aleksandera van der Belena...Predsednici Srbije i Austrije održaće sastanak u četiri oka, a kako je najavljeno u Beču, u centru političkih razgovora u Beogradu biće bilateralni politički...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.