Treći osnovni sud: SNS da Đilasu isplati 300.000 dinara

Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći osnovni sud: SNS da Đilasu isplati 300.000 dinara

Treći osnovni sud u Beogradu obavezao je prvostepenom presudom Srpsku naprednu stranku da isplati 300.000 dinara Draganu Đilasu na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povreda ugleda i časti.

U tužbi se navodi da je u saopštenju objavljenom na portalu Srpske napredne stranke 15. januara 2018. godine, Dragan Đilas nazivan "lopovom" i "tajkunom", kao i da je optužen da "krade" i da je "prevarant".

Tužilac je istakao i da se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << "bez ikakvih moralnih načela, etičkog stava, iznosi sa očigledno neobjašnjenim animozitetom prema tužiocu niz netačnih, krajnje uvredljivih i nepotvrđenih informacija i uvreda".

U saopštenjeu se Dragan Đilas naziva jednim od predvodnika "lopovsko-tajkunske koalicije" i dodaje se da "u Srbiji niko nije ni lud ni glup da dozvoli prevarntima i lopovima da ih ponovo pljačkaju dok se oni bogate".

Takođe, u saopštenju je navedeno i da za razliku od liste "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd", listu okupljenu oko tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Beograda čine "patološki lažovi i osvedočeni lopovi".

Na glavnoj raspravi povodom tužbe Dragana Đilasa nije se pojavio pravni zastupnik Srpske napredne stranke iako je, kako je rečeno, tuženi uredno obavešten.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.