Tražićemo da plate dugove iz vreme Imperatora Tramp ne bira sredstva u sukobu sa Kinom! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tražićemo da plate dugove iz vreme Imperatora" Tramp ne bira sredstva u sukobu sa Kinom! (FOTO/VIDEO)

Dobro se setio!

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa razmatra mogućnost da zatraži od Pekinga isplatu dugova po hartijama od vrednosti koje su puštene u periodu vladavine imperatora u Kini.

Američki lider se već sastao sa grupom vlasnika takvih obligacija koje lobiraju za ideju da se traži isplata dugova od Kine, javlja Blumberg.

Trump’s new trade war tool might just be antique China debthttps://t.co/MO5k0CTLzK

— Bloomberg Markets >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (@markets) 29. август 2019.

Hartije od vrednosti carske Kine puštene su početkom prošlog veka. Glavni cilj im je bio dobijanje sredstava za izgradnju železnica. Veliki obim hartija od vrednosti i dalje se čuva kod američkih kolekcionara, a mogu se kupiti i na onlajn aukcijama, navodi američka agencija.

Prema proračunu jednog od osnivača fonda vlasnika kineskih hartija od vrednosti, suma isplata zajedno sa kamatama i kompenzacijama iznosi više od bilion dolara.

Vlasti Kine ne priznaju dugove iz vremena od pre revolucije i odbijaju da ih isplaćuju.

Osim toga, Kina je drugi najveći strani vlasnik američkog duga sa oko 1.110 milijardi dolara, odmah iza Japana, koji je sa 1.123 milijardi dolara prvi.

POLITIČKI UTICAJ I MOĆ, KLASNA NEJEDNAKOST: Ovo su osobine i sposobnosti koje ima SVAKI američki superbogataš (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.