Trampovi advokati: Senat nema ovlašćenja da mu sudi

Izvor: B92, 02.Feb.2021, 20:23

Trampovi advokati: Senat nema ovlašćenja da mu sudi

Advokati bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa izjavili su danas da američki Senat nema ovlašćenja da mu sudi za opoziv kao privatnom licu.

Tramp je pod optužbom da je 6. januara podsticao pobunu i upad u Kapitol.

U podnesku podnetom nedelju dana pre nego što treba da počne suđenje, Trampov tim za odbranu tvrdi i da Senat nema nadležnost da ga spreči da ubuduće obavlja javnu funkciju, javlja Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Senat dobio obrazloženje zahteva za opoziv bivšeg predsednika

Izvor: B92, 02.Feb.2021

Predstavnici odbora za opoziv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u Predstavničkom domu, uputili su danas Senatu memorandum obrazlaže njihov zahtev o opozivu...Ovo je memorandum u kojem se zahtev obrazlaže na do sada najjasniji način, Navodi da je Tramp vinovnik prekršaja zbog kojeg mora biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.