Trampova vlast je ostavila muslimane PREPLAŠENE da se vrate u rođenu zemlju, evo i zašto

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2017, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampova vlast je ostavila muslimane PREPLAŠENE da se vrate u rođenu zemlju, evo i zašto

Ozbiljan problem za veliki broj ljudi

Nekih 16.000 muslimana iz Sjedinjenih Američkih Država se ove nedelje vratilo u Saudijsku Arabiju da izvrši hadžsko hodočašće, jedno sveto islamsko iskustvo. Ako se hadž vrši "čistoga srca", muslimani veruju da može da izbriše grehe iz prošlosti, pročisti dušu i ublaži stres.

Međutim ove godine većina muslimana je izjavilo da nikada nisu bili anksiozniji da putuju zbog Trampovih novih pravila uprave, koja su u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << par godina prouzrokovala proteste na ulicama i konfuziju na aerodromima.

Većina muslimana je izjavilo da kao muslimani nikada im nije bilo prijatno letenje u Americi, ali stres se samo povećao kada je Donald Tramp došao na vlast. Hadž, koji traje pet dana i završava se u ponedeljak, svake godine privuče 2 miliona ljudi širom sveta. Svi muslimani sa sredstvima da to učine, moraju bar jednom da naprave hodočašće.



Foto: Profimedia



Ubrzo nakon što je došao na vlast, Tramp je napravio privremenu zabranu izbeglica i zabranu putovanja u Siriju, Sudan, Somaliju, Libiju, Iran, Jemen i Irak. Na početku, njegova administracije je takođe rekla da svi građani tih zemalja koji imaju stalnu zelenu kartu u SAD-u će biti zabranjeno da ponovo uđu u zemlju.

Tramp je rekao da su potrebne kontroverzne mere da bi se SAD zaštitila od terorista, ali su protivnici rekli da je to jako "oštro" i da je pravi cilj tih zabrana da se sklone novi muslimani iz države.

-Kao musliman u Americi, letenje nikada nije bilo stresnije, rekao je visoki advokat CIAR-a Gadeir Abas.

Nakon svih priprema, operater hadža Hamad je izjavio da svi muslimani moraju da se prepuste veri.

-Moramo im pomoći da shvate da je Bog veći, kao i obaveza obreda. Veći je od straha letenja ili strašnih doživljaja sa carine, rekao je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.