Tramp i Makron: Saudijske vlasti da rasvetle ubistvo Kašogija

Izvor: Vesti-online.com, 10.Nov.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Makron: Saudijske vlasti da rasvetle ubistvo Kašogija

"Predsednik SAD Donald Tramp i francuski predsednik Emanuel Makron složili se se danas da saudijske vlasti moraju da u potpunosti rasvetle prošlomesečno ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija u Turskoj", prenosi Rojters izjavu neimenovanog zvaničnika Jelisejske palate.

Zvaničnik je kazao da su se dvojica lidera takođe složila da se ne sme dopustiti da afera oko Kašogija izazove dalju destabilizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na Bliskom istoku i da bi ovo moglo da stvori priliku za pronalaženje političkog rešenja rata u Jemenu.

Rojters podseća da se Saudijska Arabija, koja se suočava sa globalnim kritikama i potencijalnim sankcijama zbog ubistva Kašogija u njenom konzulatu u Jemenu, nalazi na čelu koalicije koja se bori u Jemenu protiv pobunjenika poznatih kao Huti.

Neimenovani zvaničnik Jelisejske palate prethodno je rekao da su Makron i Tramp u Parizu imali "veoma konstruktivan" sastanak.

Navodi se da su se dvojica lidera sastali nekoliko sati pošto je Tramp na Tviteru oštro napao predlog koji je Makron izneo protekle nedelje o tome da je Evropi potrebna posebna evropska vojska za jačanje odbrambenih kapaciteta i smanjenje zavisnosti od SAD.

Zvaničnik je kazao da je bilo "neslaganja" i da se Tramp, koji je tvitovao da je Makronov komentar bio "veoma uvredljiv", na sastanku obratio predsedniku Francuske rečima "mislim da smo mnogo bliži nego što izgleda".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.