Tramp hoće da ukine pravo na američko državljanstvo bebama rodjenim u SAD (VIDEO)

Izvor: Beta, 30.Okt.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp hoće da ukine pravo na američko državljanstvo bebama rodjenim u SAD (VIDEO)

Predsednik SAD Donald Tramp hoće da ukine pravo na državljanstvo bebama rodjenim u SAD čiji roditelji nisu američki državljani ili su ilegalni imigranti.  Tramp je ovo izjavio u razgovoru za portal Aksios (Axios) uoči kongresnih izbora koji se održavaju 6. novembra, zaoštravajući dalje njegovu tvrdu imigrantsku politiku.Uskraćivanje prava na američko državljanstvo bebama rodjenim u SAD bi moglo da izazove sudsku bitku oko toga da li predsednik ima jednostranu moć da menja amandman Ustava zemlje. Četrnaesti amandman američkog Ustava garantuje to pravo svoj deci rodjenoj u SAD.Upitan o legalnosti takvog izvršnog naredjenja Tramp je rekao "kažu da mogu to da uradim samo s izvršnim naredjenjem"."Mi smo jedina zemlja na svetu gde neka osoba dodje i rodi bebu i ta beba je gradjanin SAD", rekao je Tramp. Američki predsednik je rekao da advokati Bele kuće razmatraju njegov predlog.Kako se približavaju kongresni izbori 6. novembra Tramp je stavio poseban naglasak na imigraciju u nastojanju da smanji podršku demokratama. Tramp veruje da njegova obećanja data u predizbornoj kampanji uključujući toliko pominjano i za sada još neostvareno obećanje o izgradnji zida na američko-meksičkoj grnici i dalje okupljaju njegovu bazu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp hoće da ukine pravo na američko državljanstvo bebama rođenim u SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2018

Predsednik SAD Donald Tramp hoće da ukine pravo na državljanstvo bebama rođenim u SAD čiji roditelji nisu američki državljani ili su ilegalni imigranti...Tramp je ovo izjavio u razgovoru za portal Aksios (Axios) uoči kongresnih izbora koji se održavaju 6. novembra, zaoštravajući dalje njegovu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.