Tradicionalno 22. Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 03:51

Tradicionalno 22. Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Sremskoj Mitrovici

Bogojavljensko plivanje za Časni krst i ove godine biće održano u Sremskoj Mitrovici, ali zbog trenutno epidemiološke situacije sa virusom kovid 19 u nešto izmenjenom obliku nego ranijih godina.

22. godinu za redom Mitrovčani će Bogojavljenje obeležiti i plivanjem za Časni krst. Prema rečima sveštenika Andrije Avakumovića, razmišljalo se o tome da plivanje izostane, međutim zaiteresovanost je bila velika, te je doneta odluka da se uz poštovanje epidemijskih mera koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je to moguće tradicija ipak nastavi.

Plivaće se u Savi preko puta hrama Svetog Stefana ili Male crkvice, a bogat program koji je svake godine pratio ovo dešavanje, će izostati, ipak predviđeno je da se održi:

- U 09:00 časova liturgija u Maloj crkvici

- Veliko Bogojavljensko osvećenje vode u crkvi

- Podela osveće vode u crkvi

- 11:15 časova plivanje za Časni krst

Iz godine u godinu broj plivača za Časni krst u Sremskoj Mitrovici je sve veći, pa je tako prošle zime plivalo 117 učesnika, od toga 7 devojaka. Sa Mitrovčanima taj dan su plivali i gosti iz brojnih mesta širom Vojvodine, pa i jedan Rus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.