Toplom vremenu dolazi kraj

Izvor: B92, 17.Okt.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplom vremenu dolazi kraj

Natprosečno toplom vremenu koje preovladava ove jeseni izgleda da dolazi kraj.

Kako javlja meteorološki servis Severe Weather Europe, od sledeće sedmice bićemo pod uticajem hladnog talasa sa Artika, koji će dovesti do promene vremena i nižih temepratura.

Formiraće se hladan ciklon koji će početkom sledeće sedmice sa artičkih predela spustiti sve do Istočne Evrope i da će se dalje usmeriti ka Mediteranu i Balkanskom poluostrvu.

Od petka će hladna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vazdušna masa dominirati Istočnom Europom i Balkanom, a hladan vazduh će ubrzano nastaviti da se kreće ka jugu i verovatno će stići sve do severozapada Turske.

Od subote se očekuje da će hladni talas oslabiti brzim tempom.

Budući da se radi o modelu prognoze, Severe Weather Europe navodi da će ova prognoza biti preciznija od vikenda, ali svejedno napominje da je prema trenutnom modelu moguće da u nižim mestima padne sneg.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.