Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tonineli: Britanija treba da primi 141 migranta

MILANO - Italijanski ministar saobraćja Danilo Tonineli izjavio je danas da Britanija treba da primi 141 migranta koje je pokupio spasilački brod koji plovi pod zastavom britanske teritorije Gibraltara.

On je rekao da je spasilačku akciju koordinisala libijska obalska straža i da se brod sada nalazi u malteškim vodama, prenio je AP.

Francuska humanitarna grupa SOS Mediterane i Ljekari bez granica pozvali su evropske države da odrede bezbjednu luku za 141 migranta, koji su uglavnom iz Somalije i Eritreje, od kojih je 67 maloljentika bez pratnje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Italijanski ministar: Britanija da uzme "svoje" migrante

Izvor: B92, 13.Avg.2018

Milano -- Italijanski ministar izjavio da Velika Britanija treba da prihvati 141 migranata koje je preuzeo spasilački brod koji plovi pod zastavom britanske teritorije...Vlada Italije ne dozvoljava brodovima nevladinih organizacija da pristanu u luke te zemlje nakon što je više stotina hiljada ljudi,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.