Tona i po kokaina pronađena u Crnoj Gori; istraga o Banani stoji VIDEO

Izvor: B92, 08.Dec.2021, 00:33

Tona i po kokaina pronađena u Crnoj Gori; istraga o Banani stoji VIDEO

Podgorica -- Četiri meseca nakon otkrića tone i po kokaina sakrivenog u pošiljci sa bananama u magacinu carinskog terminala u Crnoj Gori, nema pomaka u istrazi.

Za ovu nezakonitu trgovinu narkoticima čija je vrednost procenjena na preko sto miliona evra, osumnjičeni su vlasnik kompanije za uvoz banana Budimir Krstović i njegova ćerka Marina.

Naručioci ovog posla tek treba da budu otkriveni, a budući da istraga do sada nije došla do novih saznanja, za ovaj slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se zainteresovala američka agencija za suzbijanje narkotika DEA.

"Sve ono što smo znali na početku to je ono što znamo danas. Dakle apsolutno nikakviog napretks nema i vidite da se umešala američka DEA da na neki način zahteva da se produbi ta istraga i da se dođe do nalogodavaca i da se otkriju ostali članovi te oorganizacije pošt jedna porodica nije mogla sama to orgnizovati", rekla je Jasmina Andrić iz časopisa "Odbrana i bezbednost".

Posle nagoveštaja da će se DEA uključiti u istragu oglasio se i potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, poručivši da je spreman i na ličnu žrtvu kako bi istraga došla do samog vrha piramide. Abazović, međutim, nije objasnio kako se šverc kokaina kolosalnih razmera dogodio u vreme zaklinjanja nove vlade da će Crnu Goru očistiti od kriminala.

"Sama činjenica da se američka agencija uplela u celu istragu govori o tome da je slučaj povezan sa mnogo jačim i moćnijim grupama pored onih koje smo imali prilike da čujemo u medijima pre nekoliko meseci kada je uhapšen Podgoričanin Buda Krstović, čuveni biznismen. Sada imamo navode iz samog vrha crnogorske vlasti da je ovaj šverc kokaina povezan sa mnogim ubistvima proteklih godina", rekao je Mladen Radulović iz Kurira.

Šverc tone i po kokaina po svemu sudeći ne bi bio otkirven da crnogorsku carinu i istražne organe najverovatnije nije obavestila DEA.

"Nadamo se da će ti pritisci dovesti do malo dublje istrage i da će javnost dobiti informacije s obzirom da se radi o jednoj od najvećih zaplena kokaina na Balkanu", rekla je Andrić.

"Za sada se zna da je u celu priču upletena velika količina novca, same veze sa vrhom crnogorske države, tužiocima i ljudima koji su kako vidimo poslednjih nekoliko meseci u istrazi čak bili bliski sa Krstovićima i njihovo puštanje da se brane sa slobode mogu da nagoveste da će ova istraga biti teška i dugačka", rekao je Radulović.

Budo Banana i njegova ćerka uhapšeni su u avgustu ove godine u najvećoj zapleni kokaina u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.