Tito je obožavao da se šali, ali zbog ovog vica je slao ljude na Goli otok

Izvor: Večernje novosti, 04.Dec.2017, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tito je obožavao da se šali, ali zbog ovog vica je slao ljude na Goli otok

Neprikosnoveni vladar komunističke Jugoslavije Josip Broz Tito važio je za čoveka koji ima dobar smisao za humor Neprikosnoveni vladar komunističke Jugoslavije Josip Broz Tito važio je za čoveka koji ima dobar smisao za humor. Tito je voleo da šali pa čak i na svoj račun. Često su mu gosti bili neke od najpopularnijih javnih ličnosti vremena u kojem je bio predsednik, i sa njima se šalio i lumpovao do duboko u noć.Oni su nakon toga prepričavali anegdote, a česta >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tema su bili i politički vicevi koje je Tito, navodno, voleo da sluša. O ovome je naročito govorio legendarni Velimir Bata Živojnović koji je Brozu bio omiljeni glumac i od koga je, prema pričama, tražio da mu priča viceve i istinu o onome šta narod govori.Ipak, van Titovih rezidencija, vicevi o njemu bili su zabranjeni i kažnjivi. Mnogo je onih koji završili na Golom otoku ili nekom drugom zloglasnom zatvoru samo zato što ih je neko čuo da pričaju ''nepodobne'' šale.Zato su se one pričale u pola glasa, tiho i tajno i, naravno, samo u probranom društvu. Naročito popularan, ali i zloglasan, bio je ovaj vic:– Što bi bilo da ''Galeb'' potone?– Jugoslavija bi se spasila.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Drug Tito je MNOGO voleo da se ŠALI, ali zbog jednog VICA je slao ljude na Goli otok!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2017

Nije svaka šala bila podobna..Neprikosnoveni vladar komunističke Jugoslavije Josip Broz Tito važio je za čoveka koji ima dobar smisao za humor. Tito je voleo da šali pa čak i na svoj račun. Često su mu gosti bili neke od najpopularnijih javnih ličnosti vremena u kojem je bio predsednik, i sa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.