Tinejdžeri suštinu života traže u serijama o vampirima

Izvor: Blic, 25.Maj.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžeri suštinu života traže u serijama o vampirima

Nedavna istraživanja su otkrila da mnogi tinejdžeri poslednjih godina odgovore na pitanja o “suštini života” ne pronalaze više u religiji, već da to čine gledajući filmove i serije o vampirima, te bićima koja poseduju nadprirodne moći.

Uglavnom su to filmovi u kojima se opisuju besmrtni likovi, te serije u kojima se dobro bori protiv zla. Tinejdžeri šitom sveta "poludeli” su za hit serijom "Thrue Blood”, koja se emituje na "Fox Life” kanalu, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i za serijom "Twilight”.

- Serije i filmovi poput "Twilight”, mladim ljudima daju prostora za maštanje i pronalaženje odgovora u nečemu što nije stvarno i realno. U tome, oni pronalaze odgovore na mnoga moralna pitanja, ali i razvija im se vera u to da na svetu postoje ljudi sa "super moćima” - navodi Nibro Piterson sa Univerziteta u Kopenhagenu i dodaje da ga najviše "brine” to što se tinejdžeri dive zlim likovima.

- Veliki broj tinejdžera se zapravo divi likovima koji su zli, Više nego onima koji su u prikazani heroji - ističe profesor Nibro.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tinejdžeri suštinu života traže u serijama o vampirima

Izvor: medio.rs, 25.Maj.2012

Nedavna istraživanja su otkrila da mnogi tinejdžeri poslednjih godina odgovore na pitanja o suštini života ne pronalaze više u religiji, već da to čine gledajući filmove i serije o vampirima, te bićima koja poseduju nadprirodne moći.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.