Tinejdžer je nabavio konopac i pomogao drugarici da se UBIJE, sve je SNIMIO i sad je stigla kazna

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžer je nabavio konopac i pomogao drugarici da se UBIJE, sve je SNIMIO i sad je stigla kazna

"Ne ponosim se onim što sam uradio"

Tinejdžer koji je pomogao školskoj drugarici da se obesi osuđen je na doživotnu robiju uz mogućnost uslovnog oslobađanja za pet godina.

Tajrel Pšibićen, koji sada ima 19 godina, kupio je konopac i sprej s kompromitovanim gasom - sredstva pomoću kojih je 16-godišnja Džejhandra Braun u maju 2017. izvršila samoubistvo u kampu u Juti.

Kako prenosi KSL, on je takođe napravio omču i vezao je za drvo, napravio postolje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a zatim je devojku snimao kako udiše gas, onesvešćuje se i pada s drvenog postolja pošto se obesila.

- Ne ponosim se onim što sam uradio i ne zaslužujem sažaljenje - izjavio je na suđenju.

► Ostale fotografije iz galerije pogledajte klikom na strelice

Žrtvina majka Su Brajan unela je u sudnicu u Provu veliku uramljenu ćerkinu fotografiju.

- Ne želim da izađe iz zatvora i nanosi bol i haos drugim porodicama i deci. Ne mogu da vam opišem bol koji osećam - izjavila je i dodala:

- Za Džejhandru nije moguće zadovoljenje pravde, jer se nikada neće vratiti kući.

Pšibićen je pomogao devojci da se ubije da bi zadovoljio svoju "fascinaciju smrću", izjavili su tužioci, a žrtvina majka označila ga je kao "sociopatu".

Tužilac je takođe rekao da je žrtva bila "anksiozna deprimirana tinejdžerka, koja je tražila svoje mesto u svetu, a Pšibićen je bio "najgora osoba za nju u tom osetljivom periodu".

Pošto mu se poverila, Pšibićen je navodno rekao prijatelju da bilo "strava" kad bi se ona ubila i da je pomoć u samoubistvu kao "izbegavanje kazne za ubistvo".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.