Tim SZO ulazi u trenutno najkontroverznije mesto na svetu

Izvor: B92, 03.Feb.2021, 10:01

Tim SZO ulazi u trenutno najkontroverznije mesto na svetu

Vuhan -- Stručnjaci SZO posetili su danas Institut za virusologiju u Vuhanu u okviru istrage o poreklu pandemije koronavirusa.

Može se reći da je baš taj institut trenutno najkontroverznije mesto na svetu, ako se u obzir uzmu mnogobrojne teorije da je upravo odatle krenulo širenje virusa koji je zarazio i ubio na milione ljudi i koji je ceo svet zaključao.

Tim SZO je čekao nekoliko meseci da dobije dozvolu da uopšte uđe u Kinu, a kada su i ušli, koneske vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ih poslale u 14-dnevnu izolaciju.

U obilasku instituta učestvuje deset istraživača tima SZO. "Ekipa očekuje vrlo produktivan dan i postaviće sva potrebna pitanja", rekao je novinarima jedan od članova tima Piter Dasak uoči posete.

Institut ima nekoliko laboratorija koje su pod strogim merama bezbednosti i u kojima istraživači rade na korona virusima.

Osim teorija zavere i bivši američki predsednik Donald Tramp optužio je institut da je iz njega "procureo" virus koji je prouzrokovao Kovid-19 i pandemiju.

Peking je odbacio te optužbe i naeavno ima svoju teoriju - da postoji mogućnost da je virus uvezen u Kinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.