Testenine i kelj u savršenom sosu će vas oboriti s nogu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2019, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Testenine i kelj u savršenom sosu će vas oboriti s nogu

Testenina u kombinaciji sa keljom u savršenom sosu koji obara s nogu je pravi izbor za današnji ručak. Evo recepta za ovo izvrsno jelo.

Kelj je prepun vitamina C i kalcijuma, a u kombinaciji za testeninom u izvanrednom sosu čini jedno sasvim ukusno jelo od koje zastaje dah.

Evo kako da ga pripremite.

Sastojci:

- 250 g testenine (po ukusu),

- 250 g kobasice,

- 1 kašika maslinovog ulja,

- 250 g crvene paprike,
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- 170 g crnog luka,

- 2 čenja belog luka,

- 350 g kelja,

- 1 kocka za supu,

- 50 g parmezana,

- so,

- biber.

Priprema:

- Kuvajte testeninu u ključaloj vodi 8-100 minuta. Ispržite kobasicu u maslinovom ulju za šta vam treba najviše tri minuta. Dodajte papriku, crni i beli luk i sve mešajte dok luk ne porumeni. Zatim dodajte i kelj i propržite još dva minuta. Dodajte kocku za supu i vodu, pa mešajte i krčkajte dok ne proključa. Procedite testeninu i dodajte je u smesu., kao i so i biber. Još malo prokrčkajte na laganoj vatri. Servirajte dok je vruće uz malo rendanog parmezana na vrhu dvakog tanjira.

Prijatno!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.