Tepićeva: Sprema se uredba za privatizaciju namenske industrije

Izvor: RTS, 26.Nov.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepićeva: Sprema se uredba za privatizaciju namenske industrije

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je tvrdnje da se priprema privatizacija namenske industrije.
Obraćajući se novinarima u holu parlamenta, Tepićeva se pozvala na dokument koji je pokazala a za koji kaže, da je predlog ''Uredbe o grupaciji odbrambene industrije Srbije'' koji treba da privatizuje namesku industriju Srbije.

Tepićeva tvrdi da je taj dokument način da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve fabrike namenske industrije integrišu u jednu, "zvanu grupaciju odbramene industrije Srbije", kojom bi, tvrdi, upravljala vlada i "tako bi se centralizovala trgovina oružjem u rukama ljudi iz SNS".
Takođe, navodi da određeni članovi predloga uredbe preciziraju da ta grupacija ne treba da se registruje kao pravno lice i da ne treba da bude prepoznata kao registrovana, ali , napominje, da vlada njime upravlja kao svojim centralizovanim preduzećem.
Prema njenim rečima, tako će biti uništen SDPR i namenska industrija biće pretvorena u zavisnika od privatnih brokera, odnosno trgovaca naoružanja i vojnom opremom bliskih vlasti.
Navodi da u obrazloženju predloga uredbe piše da treba da se donese po hitnom postupku "jer mogu nastupiti štetne poslednice po bezbednost zemlje a da je cilj da se na mala vrata, kroz privatne brokere bliske SNS, privatizuje namenska industrija".
Novinarima je pokazala još jedan dokument za koji tvrdi da pokazuje da iza izvoza mina koji su završio u Ukrajini stoji visoki funcioner SNS Milorad Mićo Pušica upravo "kao i da je poljska firma 'Natan' odnosno srpski 'Tehnoremont', koju on tu predstavlja, bio samo protočni bojler".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.