Tenzije u regionu se izazivaju kako bi se skrenula pažnja sa uspeha Srbije

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 10:44

"Tenzije u regionu se izazivaju kako bi se skrenula pažnja sa uspeha Srbije"

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da pojedini političari u regionu stvaraju tenzije među narodima samo da bi "prikrili da ne trče brzo kao Srbija".

Gostujući na TV Hepi, Brnabić je rekla da je Srbija neke zemlje u ekonomskim oblastima "stigla i prestigla", da su nesuglasice zvanične Podgorice sa Beogradom posledica toga, a napomenula je da 28 odsto stanovnika Crne Gore čine Srbi.

"Mi moramo da se bavimo pitanjima Srba gde god oni živeli, imamo ustavnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavezu, i za to se nećemo izvinjavati", rekla je Brnabić i dodala da se i druge države bave pravima svoje nacije van granica sopstvene zemlje.

Ona je ocenila da je Srbija sa Mađarskom izgradila strateško partnerstvo upravo na osnovu saradnje Beograda i Budimpešte o pravima nacionalnih manjina.

Brnabić je dodala i da je hapšenje vladike Joanikija u Crnoj Gori bilo politički čin, koji nije smeo da se dogodi, uz ocenu da prema verskim osećanjima "morate da budete posebno oprezni kako ne bi izazivali sukobe".

Sa druge strane, Brnabić je rekla da ne razume potrebu kreiranja nove crkvene zajednice u 21. veku.

"To u 21. veku niko ne želi, osim ako nije (glumac) Tom Kruz", ocenila je Brnabić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.