Rohani: Bez ukidanja sankcija nema razgovora sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Bez ukidanja sankcija nema razgovora sa SAD

Iran nema nameru da razgovara sa SAD dok se ne ukinu sve sankcije uvedene Teheranu, poručio je danas iranski predsednik Hasan Rohani.

"Teheran nikada nije želeo nuklearno oružje", istakao je Rohani u televizijskom obraćanju, dodajući da je njegova zemlja uvek spremna za razgovore.

Rohani je rekao da, međutim, prvo SAD treba da ukinu "sve nelegalne, nepravedne i nefer sankcije uvedene Iranu", preneo je Rojters.

Iranski predsednik je ovo izjavio nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je američki predsednik Donald Tramp rekao da je realistično da bi sastanak sa Rohanijem mogao da se dogodi narednih sedmica.

"Imam dobar osećaj. Oni mogu biti dobri igrači, ako razumete šta mislim. Oni ne mogu da urade ono što kažu da će da urade, jer ako to urade, biće suočeni sa zaista veoma nasilnom snagom. Tako da mislim da će biti dobri", rekao je Tramp novinarima u Bijaricu na samitu lidera G7.

Francuski predsednik Emanuel Makron je prethodno rekao da se nada da će narednih sedmica doći do sastanka između američkog i iranskog predsednika, prenela je agencija AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iranski predsednik: Bez ukidanja sankcija NEMA RAZGOVORA sa Amerikom

Izvor: Blic, 27.Avg.2019

Iran nema nameru da razgovara sa SAD dok se ne ukinu sve sankcije uvedene Teheranu, poručio je danas iranski predsednik Hasan Rohani.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.