Tanasković: Direkcija za nacionalne laboratorije primer saradnje Srbije i Evropske unije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022, 13:54

Tanasković: Direkcija za nacionalne laboratorije primer saradnje Srbije i Evropske unije

Direkcija za nacionalne referentne laboratorije (DNRL), dobar je primer uspešne saradnje Srbije i Evropske unije (EU), izjavila je danas ministarka polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković prilikom obilaska ove direkcije sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede

U Direkciju za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici je u prethodnom periodu uloženo ukupno 9,7 miliona evra iz fondova EU a zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoći koju je EU u prethodnom periodu pružila Srbiji kroz IPA i fondove dvostruke namene, do sada su sprovedena 74 projekta vezana za bezbednost hrane u Srbiji odnosno poglavlјe 12, implementiranih u okviru pet tranši u iznosu od 8,5 miliona evra.

"U poglavlјu 12, koje je i jedno od najobimnijih i najkomplikovanijih u pregovaračkom procesu, radimo na ispunjavanju merila i to pre svega na usklađivanju sa EU zakonodavstvom, dok smo istovremeno završili proces klasifikacije prehrambenih objekata i objekata koji rukuju sporednim proizvodima životinjskog porekla“, navela je Tanasković.

Dodala je da EU predstavlјa najznačajnijeg spolјnotrgovinskog partnera Srbije na čijem tržištu je u prethodnoj godini završilo 55 odsto vrednosti izvoza polјoprivredno-prehrambenih proizvoda Srbije.

Ambasador Žiofre je ukazao da je polјoprivreda glavni sektor pomoći Evropske unije Srbiji i da je EU već stavila Srbiji na raspolaganje 175 miliona evra kroz IPARD II program.

Naveo je da DNRL služi i tome da budemo sigurni da je mleko koje pijemo bezbedno i da su, kako je rekao, deca koja ujutru popiju čašu mleka pre polaska u školu bezbednija zahvalјujući ovoj laboratoriji.

Naveo je da naše zdravlje u velikoj meri zavisi od hrane koju proizvodimo i konzumiramo te da su laboratorije poput one u Batajnici garancija bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direkcija za laboratorije primer uspešne saradnje Srbije i EU

Izvor: B92, 29.Nov.2022

Ministarka poljoprivredeJelena Tanasković obišla je sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom Direkciju za nacionalne referentne laboratorije (DNRL)...U nju je u prethodnom periodu uloženo ukupno 9,7 miliona evra iz fondova EU, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede...Tanasković...

Nastavak na B92...

Nacionalna referentna laboratorija primer uspešne saradnje Srbije i EU

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Nov.2022, 11:03

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković obišla je, zajedno sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom, Direkciju za nacionalne referentne laboratorije (DNRL) u Batajnici, u koju je u prethodnom periodu uloženo ukupno 9,7 miliona evra iz fondova...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.