Tamiš doneo smeće i granje do Srednjeg i Južnog Banata

Izvor: RTS, 06.Maj.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamiš doneo smeće i granje do Srednjeg i Južnog Banata

Zbog obilnih padavina nivo Tamiša, proteklih dana, porastao je za gotovo četiri metra. Kod mesta Jaša Tomić, zabeležen je vodostaj od 570 cemntimetara. Reka se na pojedinim delovima izlila. Velika količina granja i smeća iz pravca Rumunije stigla je do Srednjeg i Južnog Banata.
Usled rasta nivoa Tamiša, velika količina granja i smeća iz pravca Rumunije stigla je do Srednjeg i Južnog Banata.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Kroz Pančevo je prošla u subotu posle podne i nastavila dalje, ka Dunavu. Još nema zvaničnih procena kakve bi to posledice moglo da ima na živi svet u reci.

"Nadležnost je bila na rumunskoj strani da to ne puste, da vode računa šta puštaju", kaže Ljiljana Konevski, iz Pokreta gorana i centra volontera Pančevo. "Nisam sigurna ko je zadužen za to, ne bih da preciziram da li su to Sekretarijati za zaštitu životne sredine ili Ministarstvo ekologije, ali mislim da bi svi trebali da delujemo da se ovo očisti i da se dalje ne širi."
Tamiš se na pojedinim mestima izlio, a u Tomaševcu kod Zrenjanina za saobraćaj je zatvoren put ka Botošu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ne očekuju se značajniji problemi na vodotocima

Izvor: RTS, 07.Maj.2019, 08:20

Zbog obilnih padavina nivo Tamiša, proteklih dana, porastao je za gotovo četiri metra. Kod mesta Jaša Tomić, zabeležen je vodostaj od 570 cemntimetara. Reka se na pojedinim delovima izlila. Prema aktuelnim prognozama RHMZ-a ne očekuju se značajniji problemi na vodotocima koji se nalaze...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.