Talibanska vlada obećala pojačanu bezbednost džamija

Izvor: B92, 16.Okt.2021, 14:38

Talibanska vlada obećala pojačanu bezbednost džamija

Talibanska vlada u Avganistanu obećala je da će pojačati bezbednost u šiitskim džamijama nakon drugog napada Islamske države (IS).

IS je preuzela odgovornost za napad u petak u džamiji Fatima u Kandaharu gde su bombaši samoubice ušli u džamiju za vreme molitve i razneli se, piše Rojters.

Šef policije u Kandaharu je rekao da će jedinice biti dodeljene za zaštitu šiitskih džamija koje su do sada čuvale lokalne dobrovoljne snage sa posebnom dozvolom za nošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružja.

"Nažalost, oni nisu mogli da zaštite ovo područje, pa ćemo odrediti posebno obezbeđenje za zaštitu džamija", rekao je šef policije koje je na Tviteru objavio portparol talibana.

Od preuzimanja vlasti talibana u Avganistanu, IS je izvela na desetine napda, od malih razmera na talibancke ciljeve do vilikih, poput samoubilačkog bombardovanja u petak i ubijanja civila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.