Taksisti na Slaviji, kolaps - radi jedino fontana VIDEO

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti na Slaviji, kolaps - radi jedino fontana VIDEO

Beograd -- U centru Beograda, pored zgrade Vlade Srbije, rano jutros počeo protest taksista. Grad pred kolapsom. Saobraćaj na Slaviji potpuno obustavljen.

Nemanjina i Slavija su jedne od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu, a od jutros zbog protesta taksista sve stoji. Radi samo fontana na Slaviji, kaže reporter TV Prva.

Taksisti iz Ugovorne privredne komore protest su najavili ranije. Zatvorili su Slaviju i Nemanjinu ulicu i nameravaju da protest nastave ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih neko iz Vlade ne sasluša.

Taksisti su najavili da će na ulice izvesti oko 2.000 vozila. Oni zahtevaju da neko iz Vlade sasluša njihove predloge za izmenu Zakona o prevozu putnika, ali i ukidanje internet aplikacije "Kar go".

Predlažu ograničenje broja prevoznika, a ne vozila u gradu, kako na jedno vozilo ne bi mogla da se zaposle trojica taksista. Pokrenuli su pitanje dobijanja i izdavanja licenci, a traže i da se odredi ko i kako tačno može da spreči monopolizaciju lokacija od posebnog značaja, poput aerodroma. Žele i da se promeni zakonska odredba po kojoj taksi prevoznik koji izgubi taksi dozvolu ne može da je povrati, pa ni da se zaposli kao vozač.

Iz nadležnog Ministarstva, međutim, tvrde da taksisti nisu u pravu. Opširnije čitajte na BIZ-u.

Kako javlja reporter TV Prva, taksisti su parkirali svoja vozila oko kružnog toka Slavija i duž Nemanjine ulice. Saobraćaj je na tim lokacijama obustavljen.

Zbog toga tramvaji na linijama 2,3,9 i 14 saobraćaju skraćenim trasama, dok je trolejbuski saobraćaj na linijama 19, 21, 22 i 29 potpuno obustavljen.

Takođe, i autobusi koji prolaze tim delom grada prinuđeni su da voze skraćenim trasama, a radi se o linijama 31, 33, 48, 78, 83.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da ne postoji ni jedan jedini razlog za štrajk taksista. Mihajlović je za Prvu TV kazala da ne razume zašto taksisti iz Ugovorne privredne komore protestuju i blokiraju građane, kada su svi njihovi zahtevi ispunjeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.