Tadić očekuje da i drugi parlamenti osude zločine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2010, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić očekuje da i drugi parlamenti osude zločine

JAJINCI - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da i od drugih parlamenata očekuje da osude zločine koji su se desili u 20. veku, kao što je srpski parlament osudio zločin u Srebrenici.

"Očekujem da će i drugi parlamenti u svetu smoći snage da osude zločine i da upute izvinjenje", rekao je Tadić.

Tadić je rekao da je srpski narod kroz odluku parlamenta da donese Deklaraciju o Srebrenici smogao snage da osudi zločine koje su počinili neki pripadnici srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naroda.

"Bilo je grešaka koje su neki predstavnici srpskog naroda počinili u naše nacionalno ime. Zbog tih grešaka smo se izvinili", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je upozorio na pokušaje revizije istorije i ponovno jačanje fašističkih i antisemitskih ideologa i istakao da se protiv toga treba boriti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.