Tadić: Da sam ja potpisao Briselski sporazum, gorelo bi

Izvor: B92, 14.Sep.2017, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Da sam ja potpisao Briselski sporazum, gorelo bi

Beograd -- Predsednik SDS Boris Tadić ocenio je da bi "Srbija gorela" da je, dok je obavljao funkciju predsednika Srbije, potpisao Briselski sporazum.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je optužio sadašnju opoziciju za "predaju" Kosova, Tadić je kazao da nikada ne bi prihvatio uspostavljanje pravnog sistema nezavisnog Kosova na severu pokrajine, što su kako je naveo, uradili "Vučić, Dačić i Nikolić stavljanjem parafa na Briselski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazum".

"Mogao sam i ja da konstatujem ulazak srpskih političara u vladu sa Haradinajem, meni je to nuđeno još 2004. godine, ali nisam. Saslušao sam taj predlog međunarodne zajednice, ali nisam srpskim političarima sa Kosova, potajno, poput Marka Đurića, poručio da uđu u vladu sa Haradinajem pa da onda kukavički kažem kako su oni to sami odlučili", rekao je Tadić za izdanje lista "Danas" od petka.

On je dodao da i pored "žestokih" pritisaka iz EU, nije hteo da prihvati kosovske institucije na severu jer je smatrao da je to "predaja najdubljih interesa Srbije".
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tadić: Da sam potpisao Briselski sporazum gorela bi Srbija

Izvor: N1 televizija, 15.Sep.2017, 07:39

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je da bi "Srbija gorela" da je on, dok je obavljao funkciju predsednika Srbije, potpisao Briselski sporazum sa predstavnicima vlasti u Prištini...Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je optužio sadašnju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.