Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ako je BiH razvaljena, neka Mektić podnese ostavku

SARAJEVO - Poručujem građanima Bosne i Hercegovine da BiH nije razvaljena zemlja i ako ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da je BiH razvaljena zemlja, pozivam ga da podnese neopozivu ostavku, poručila je v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Ona je kazala da je danas 11 mjeseci od kada ju je VSTS postavilo na ovu značajnu funkciju.

"Uspjeli smo postići potpunu stabilnost, dobre rezultate, stabilizovati instituciju i doprinijeti da cjelokupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pravosuđe u BiH na osnovu naših rezultata ima stabilnost o kojoj smo za vrijeme konferencije ministra bezbjednosti BiH danas čuli niz neistina", rekla je Tadić.

Ona je istakla da će Dragan Mektić morati objasniti u Tužilaštvu BiH "zašto je BiH razvaljena".

"U Tužilaštvu BiH nema posebnih predmeta, svi se rade profesionalno i stručno i za sve će biti donijeta odluka. Odluke mogu biti pozitivne sa optužnicom, ali i negativne. O tome ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme. Pritisci koji se vrše na rad Tužilaštva su neprimjereni i o tome ću obavijestiti VSTS, Predsjedništvo BiH. Smatram da se ovakvim izjavama vrši podrivanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine", kazala je v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, prenosi N1.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.