Tači s Mogerinijevom razgovarao o poslednjoj fazi dijaloga

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači s Mogerinijevom razgovarao o poslednjoj fazi dijaloga

Predsednik Kosova Hašim Tači je na marginama zasedanja Generalne skupštine UN razgovarao sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini o poslednjoj fazi dijaloga između Beograda i Prištine, prenela je RTK.

Tači je, kako je objavljeno na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, ponovio spremnost kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << strane za dijalog i postizanje pravno-obavezujućeg sporazuma.

"Nakon učlanjenja Crne Gore u NATO i sporazuma između Grčke i Makedonije, stvoren je istorijski momenat za postizanje sporazuma između Kosova i Srbije koji bi jednom zauvek rešio nesporazume i stvorio jasnu perspektivu člansva u EU", rekao je Tači.

On je naglasio da je na mnogim sastancima koje je imao s predstavnicima različitih zemalja u Njujorku dobio punu podršku za postizanje sporazuma između Kosova i Srbije kao preduslova za održivi mir na Balkanu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tači i Mogerini o dijalogu u NJujorku

Izvor: Danas, 27.Sep.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je na marginama zasedanja Generalne skupštine UN razgovarao sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini o poslednjoj fazi dijaloga između Beograda i Prištine, prenela je RTK. Članak Tači i Mogerini o dijalogu u NJujorku se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.