Tači: Ovo je pravi trenutak za postizanje sporazuma sa BG

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Ovo je pravi trenutak za postizanje sporazuma sa BG

Kosovski predsednik Hašim Tači je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Vašingtonu razgovarao o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Posle sastanka Tači je izjavio da je ovo pravi trenutak za postizanje sporazuma sa Beogradom.

"Sastanak je prošao odlično. Imamo jedinstvenu podršku SAD i ovo je pravi trenutak za postizanje sporazuma", rekao je Tači, preneo je RTK2.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema Tačijevim rečima, postizanje sporazuma će biti dobro za sve.

"Uloga SAD je nezamenljiva. Potreban je politički konsenzus. Treba da postignemo sporazum", rekao je on.

"Moramo svi da radimo", dodao je Tači.

Tači je danas bio i na sastanku sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu sigurnost Džonom Boltonom, gde je dobio podršku za postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Na ovom sastanku se razgovaralo o odnosima dve države, o evroatlanskoj perspektivi i neophodnosti postizanja sporazuma sa Srbijom, kao preduslovu za mir i dugoročnu bezbednost u regionu", navodi se u saopštenju Tačijevog kabineta.

Tači je Boltonu zahvalio na podršci koju predsednik SAD Donald Tramp daje Kosovu u svim oblastima.

U saopštenju se dodaje da je Bolton dao garancije Tačiju da će Bela kuća i Trampova administracija "snažno podržati postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije".

Najavljeno je da će se predsednik Tači tokom posete SAD susresti i sa bivšim predsednikom Džordžom Bušom, kao i sa predstavnicima Kongresa, Senata i drugih američkih institucija.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.