TUŽNE SLIKE SA NOVOG GROBLJA: Glumci se opraštaju od Marka Nikolića

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽNE SLIKE SA NOVOG GROBLJA: Glumci se opraštaju od Marka Nikolića

Poslednje zbogom velikanu.

Još jedan početak godine obeležile su tužne vesti. Srbija je izgubila još jednog velikana glumišta, Marka Nikolića, koji je preminuo 2. januara 2019. godine.

Posle komemoracije na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, njegove kolege, porodica, prijatelji i poštovaoci preselili su se na beogradsko Novo groblje gde će Nikolić biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Među prvima su na Novo groblje stigli Radoš Bajić, Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sultanović, Tihomir Tika Arsić, kao i glumčeva porodica među kojima su njegova supruga Dubravka, ćerke i sin.

Marko Nikolić preminuo je 2. januara, u 73. godini života.

Čuveni Giga Moravac rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine, glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, a tokom karijere je snimio oko sto filmova i televizijskih serija.

Markova prva uloga pred kamerama bila je 1067. godine, kada je imao epizodnu ulogu Pitomca u ratnoj seriji "Letovi koji se pamte", u režiji Nikole Tanhofera.

Dve decenije kasnije u seriji "Bolji život" zaigrao je Dragišu Gigu Popadića (1987-1991), ali i ulogu Karađorđa u seriji "Vuk Karadžić" (1987-1988).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.