TUGA! Preminuo muzičar koji je OBELEŽIO GENERACIJU, kolege i CELA ZEMLJA TUGUJU ZA NJIM

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2019, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA! Preminuo muzičar koji je OBELEŽIO GENERACIJU, kolege i CELA ZEMLJA TUGUJU ZA NJIM

Tužan dan za sve ljubitelje dobrog zvuka.

Robert Hanter, autor nekih od najpoznatijih pesama čuvenog američkog benda "Grejtful ded", umro je u 79. godini u svojoj kući u severnoj Kaliforniji.

Bubnjar grupe Miki Hart rekao je da je Hanter umro u ponedeljak. Uzrok smrti nije naveden. Iako je odlično svirao više instrumenata, uključujući gitaru, violinu, violončelo i trubu, Hanter se nikada nije pojavio na sceni s bendom.

Robert Hunter, the poet and lyricist >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << best known for his work with the Grateful Dead, has died at the age of 78 https://t.co/BotFpy6Lo7 pic.twitter.com/HmhX7rQ2Jw

— Rolling Stone (@RollingStone) September 24, 2019

Umesto toga, bio je zadovoljan da bude u pozadini i da za bend piše pesme tokom 30 godina, do smrti gitariste Džerija Garsije 1995. godine. Među njegovim najpoznatijim pesmama su klasici "Truckin", "Uncle John’s Band", "Box of Rain" i "Ripple". Sarađivao je i s Bobom Dilanom i drugim autorima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.