TUGA: Ivanov otac gasio požar na drugom mestu, ne sluteći da mu je sin vatrogasac poginuo

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA: Ivanov otac gasio požar na drugom mestu, ne sluteći da mu je sin vatrogasac poginuo

Obojica bili na terenu

Mladi vatrogasac Ivan G. iz Velike Gorice poginuo je u požaru koji su uzrokovale zapaljive tečnosti ostavljene na balkonu jednog od stanova u zgradi, potvrdila je policija. Meštani kažu da je u tom trenutku njegov otac gasio požar na drugoj lokaciji, ne znajući da mu je sin mrtav.

 S balkona na prvom spratu izbio je požar usled kog je preminuo 24-godišnji vatrogasac. Na njemu je neko ostavio zapaljivu tečnost koja je izazvala hemijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reakciju.

U sada uništenom stanu živeli su podstanari. Vlasnica zgrade je u šoku. Išli su, kaže, da izjave saučešće porodici i ne mogu da veruju što se dogodilo.

Taman kad su stigli na more, javili su im za požar pa su se vratili. Ne znaju šta su njihovi podstanari držali na balkonu.

- Govorimo o benzinima i svim drugim lako zapaljivim tečnostima koje isparavaju već na sobnoj temperaturi. Razređivači, lakovi, boje, benzini, benzoli, isparivi alkoholi, itd - kaže glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković.

Nezvanično, Ivan je nakon treće potrošene boce kiseonika skinuo masku jer je požar tada već bio ugašen pa postoji mogućnost da se nagutao dima.

Za njega, meštani imaju samo reči hvale.

- Dečko kakav se samo poželeti može. Tuga i žalost, pitamo dragoga Boga zašto - kaže Neven iz Mracelina.

- Tata je isto vatrogasac u Gorici. Tim više, on je u to vreme gasio u Turopolju, a dete je tamo. Ništa neće roditeljima vratiti tog dečaka i nikad se to više ne ponovilo - dodaje sumeštanka Nada.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.