TUGA DO NEBA - MALI BELI KOVČEG SPUŠTEN U RAKU, UZ TAKTOVE POSMRTNOG MARŠA: Sahranjen mali Edin kog je usmrtio kombi

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 17:30

TUGA DO NEBA - MALI BELI KOVČEG SPUŠTEN U RAKU, UZ TAKTOVE POSMRTNOG MARŠA: Sahranjen mali Edin kog je usmrtio kombi

Mališana je na poslednji počinak ispratila tužna kolona rođaka i prijatelja porodice

Uz zvuke posmrtnog marša na groblju u Popovcu danas je sahranjen tragično nastradali dečak Edin Krstić (4) iz Popovca, koga 12. maja u tom niškom selu kombijem udario S. J. (48) iz Niša i usmrtio ga na licu mesta.

, koja se idući pešice od njihove kuće do lokalnog groblja, zaustavljala na svakoj raskrsnici. Meštani Popovca, suznih očiju, krsteći se, odavali su počast >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastradalom dečaku iz svojih dvorišta. Mali beli kovčeg koga su nosili članovi najuže dečakove porodice na putu ka groblju na kratko se zaustavio na kobnoj raskrsnici ulica Maršala Tita i Železničke u Popovcu, na kojoj se desila strašna nesreća. Tu su trubači odsvirali tužne taktove posmrtnog marša a potom nastavili ka groblju.

Članovi najuže porodice, oprostili su se od dečaka pre nego što je kovčeg spušten u raku. Otac dečaka Bojan, ćutke i u tišini, dugo je klečao i plakao, nad otvorenim sandukom sa telom mališana, grleći i ljubeći ga. Majka Kristina, koja je kobnog dana bila sa njim, slomljena tugom jedva je stajala na nogama.

- Anđele moj, sunce moje - plakala je Kristina grleći i ljubeći poslednji put nastradalog sina.

Od Edina su se oprostili i njegova sestra Nikolina (9) i brat Florijan (6)…

- Jao sunce moje, ko će sada da mi dođe - bila je neutešna baka dečaka.

Osim slatkiša i ličnih stvari, u grob su stavljene i dečakove igračke,među kojima i plavo beli policijski džip.

Kiša koja je počela da pada kada je pogrebna povorka krenula od kuće dečaka, pretvorila se u pravi pljusak u trenutku kada je mali beli kovčeg spuštan u raku, uz taktove posmrtnog marša. Nakon što je kovčeg pokriven zemljom, pljusak je stao…

Vozač kombija S. J. (48) iz Niša, koji je uhapšen zbog sumnje da upravljajući kombijem udario četvorogodišnjeg dečaka i naneo mu povrede od kojih je preminuo na licu mesta, saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je predložilo da mu se odredi pritvor kako tokom istrage ne bi uticao na svedoke. Na saslušanju u tužilaštvu, S. J. se branio ćutanjem. On se sumnjiči da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Roditelji dečaka ispričali su da je u momentu nesreće dečak sa biciklicom stajao pored puta ne na kolovozu, te da je vozač, pošto ga je udario kombijem, utrčao u poštu da plati račune.

Sve okolnosti tragičnog događaja biće utvrđene istragom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.