TS: Najtransparetnije opštine Plandište, Paraćin i Novi Pazar

Izvor: Beta, 06.Sep.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TS: Najtransparetnije opštine Plandište, Paraćin i Novi Pazar

Programski direktor Transparentnosti Srbija (TS) Nemanja Nenadić ocenio je danas da najveći izazov povećanju transparentnosti lokalnih samouprava u Srbiji predstavlja nepostojanje nacionalne politike koja bi se bavila tim pitanjem.Kako je on istakao, u odnosu na prethodno istraživanje transaprentnosti lokalnih samouprava u Srbiji koje je vršeno 2015. godine, rezultati ovogodišnjeg istraživanja se nisu znatno promenili."Prosečan indeks transparentnosti lokalnih samouprava je 40 od mogućih 100, dok samo šest opština u Srbiji ima indeks viši od 60", istakao je Nenadić u Beogradu tokom promovisanja rezultata ovogodišnjeg istraživanja indeksa transparentnosti lokalnih samouprava u Srbiji koje je sprovela organizacija Transparentnost Srbija.Prema rezultatima tog istraživanja, opština Plandište je najbolje rangirana sa indeksom 67, dok drugo mesto dele opština Paraćin i grad Novi Pazar sa ocenom 66. Najlošije rangirane su opština Smederevska Palanka sa indeksom 12, a slede Preševo sa 13 i Svilajinac sa indeksom 18."Transaprentnost je veća u opštinama gde se izvršavaju zakonske obaveze, ali ni to ne garantuje da će se, na primer, dokumenta o javnim nabavkama naći na sajtovima opština - odnosno biti objavljeni", kazao je Nenadić.Koordinator ovogodišnjeg istraživanja Zlatko Minić istakao je da je transparenst, o kojoj, kako je kazao, ne postoji dovoljna svest, neophodna kako bi se korupcija otkrila, kao i da ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TS: Plandište najtransparentnija opština u Srbiji

Izvor: EurActiv Srbija, 06.Sep.2019

Najveći izazov povećanju transparentnosti lokalnih samouprava u Srbiji predstavlja nepostojanje nacionalne politike koja bi se bavila tim pitanjem, ocenio je 6. septembra programski direktor Transparentnosti Srbija (TS) Nemanja Nenadić. On je predstavljajući indeks transparentnosti lokalnih samouprava...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Plandište ocenjeno sa 67

Izvor: Beta Video, 06.Sep.2019

BEOGRAD - Zamenik predsednika opštine Plandište Goran Donevski kazao je da je ta opština, u odnosu na prethodno istraživanje na kojem je zabeležila indeks 49, sada ocenjena sa 67 i dodao da je zbog rezultata istraživanja Transparentnosti Srbije sada jasno u kojim oblastima treba napredovati. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Predstavljeni rezultati ``Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji - LTI 2019``

Izvor: Beta Video, 06.Sep.2019

BEOGRAD - U Medija centru Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID) i Transparentnost Srbija (TS) predstavili su ``Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji - LTI 2019``. Govorili su programski direktor TS Nemanja Nenadić, predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović.(pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.