TRONEDELJNO ZAKLJUČAVANJE: Pooštravanje mera u Los Anđelesu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 10:22

TRONEDELJNO "ZAKLJUČAVANJE": Pooštravanje mera u Los Anđelesu!

Ova mera je mogla da se očekuje s obzirom da su lokalne vlasti Los Anđelesa ranije najavile pooštravanja ukoliko dnevni broj novozaraženih u periodu od pet dana bude 4.500 ili više.

Zbog porasta broja novoobolelih od korona virusa, nadležni u okrugu najmnogoljudnijeg američkog grada Los Anđelesa najavili su novo "zaključavanje" i naredbu nazvali "Ostani kod kuće".

Nova mera stupa na snagu u ponedeljak, trajaće do 20. decembra i podrazumeva zabranu javnih okupljanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali ne i zatvaranje prodavnica i drugih životno važnih trgovina, preneo je AP.

S obzirom da je u poslednjih pet dana prosečan broj novoinficiranih bio 4.751, pooštravanje će stupiti na snagu već u ponedeljak i trajati tri nedelje.

- Sada moramo da postupamo urgentno, kako bismo zaustavili dalje širenje zaraze - objasnila je Barbara Ferer, direktorka službe javnog zdravstva u LA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.